The Hero Route - Ruta heroja

The Hero Route - Ruta heroja

Biciklima do prvih koraka bez točkova

Humanitarna fondacija Prvi Korak osnovana je 2017. godine i od tada se bavi edukacijom, prevencijom, inkluzijom i omogućavanjem kvalitetnije rehabilitacije prevremeno rođene dece i dece sa cerebralnom paralizom. Jedna od osnovnih aktivnosti fondacije jeste nabavka specijalizovanog robotizovanog sistema za rehabilitaciju “Lokomat Pro”, koji predstavlja najmoderniji oblik rehabilitacije koji svakom detetu sa dijagnozom cerebralne paralize, ali i drugim oboljenjima, daje najveće šanse za napredak i poboljšanje stanja. Nažalost, ovaj vid terapije nije dostupan deci u Srbiji.

LokomatPro je robotizovani sistem za učenje, vežbanje i korekciju hoda koji se može prilagoditi svakom detetu pojedinačno i pružiti lokomotornu terapiju programiranu na osnovu ličnih potreba i stanja svakog deteta ponaosob. Od samog osnivanja fondacija je organizovala različite humanitarne akcije kako bi se prikupila sredstva za nabavku LokomatPro sistema, budući da je za njegovu nabavku neophodno 333.000 EUR.

Ova biciklistička tura je jedna od njih.

NAŠA MISIJA
0
Prevremeno rođene dece
svake godine u svetu
0
Prevremeno rođene dece
svake godine u Srbiji

SMS 5300

Biciklima do prvih koraka bez točkova

Naša misija na ovoj ruti je da širimo svest o problemu prevremenog rođenja i posledicama sa kojima se suočavaju prevremeno rođena deca i njihove porodice. Želimo da pokažemo da je njihova borba istovremeno borba svih nas.

Kao krajnji cilj ova humanitarna biciklistička tura ima prikupljanje sredstava za nabavku specijalnog robotizovanog sistema za rehabilitaciju “Lokomat Pro” koji Humanitarna fondacija “Prvi korak” želi da donira Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i na taj način omogući svoj deci u Srbiji besplatnu savremenu rehabilitaciju koja će im pomoći u bržem i lakšem oporavku.

Polazak humanitarne biciklističke ture planiran je iz Pariza 11.9.2021, a dužina Rute heroja iznosi 2762 km.

Podržite naše Male Heroje!

Informacije o našem kretanju tokom ture možete pratiti putem naših online kanala.

DINARSKI RAČUN
340-11017164-24

DEVIZNI RAČUN
340-10027258-87

SWIFT CODE: GIBARS2    ERSTE BANK AD NOVI SAD, REPUBLIKA SRBIJA
IBAN: RS35340000001101716424    PRVI KORAK, SOLUNSKA 7, 21000 NOVI SAD

SMS 5300

Cena poruke je 100 RSD